Follow Ieka @IekaFarhana

Saturday, 29 March 2014

Thursday, 27 March 2014

Redo Oral Presentation BI

Thursday, March 27, 2014 0 Comments
Assalamualaikum

Menangis lagi dan lagi sampai kekadang aku rasa
Aku dah putus asa dengan semuanya
tetapi aku bangkit semula dengan kata kata ini
"Kalau kita hendak berjaya kita jangan mudah berputus asa" ...


Kenapa Oral sampai kene buat balik ? beginiiii ceritanyaaaaaa .............

Semalam 26/3/2014 Ieka kene tunggu turn na buat presentation before tunggu turn tu Ieka ingat balik apa yang sir bgtau "before you alls gonna start presentation please prepared to be simple" so bila Ieka dengar perkataan simple , Ieka pun buat sesimple yang boleh .. Bila tiba giliran nak present dengan lafaz bismillah Ieka pun present macam biasa and then dia komen "do you know what marks i can give at you?" ahaaa dengar dia tanya macam tuh Ieka boleh feel markah Ieka teruk .... Bila dengar jee dia tanya macamtuh terus dia sambung balik "please redo your presentation now" .. Apa perasaan korang time tu ? rasa macam nak give up pun ada lepastu Ieka pun cuba betulkan balik mana kesilapannya masalahnya PC dalam makmal bahasa semua rosak dan tak ada internet so Ieka pun kelam kabut dalam masa yang sama Ieka menangis , yelaa dah laa kene redo masa tu jugak tak ke gila ?! hmmm bila sir dah tengok Ieka macamtuh kan ? dia pun cakap "Okaylah i want to see tomorrow!!" fuhh lega sikit ... But the way ramai jee kene Redo tapi dorang dah pandai sangat so Ieka dengan rela hati buat presentation harini ..


Wish me luck !!!! Nervous to the max kau adooo ??

korang tahu apa reaction sir bila Ieka redo ?


dan sir pun tersenyum sebab Ieka punya presentation harini lagi baik dari semalam ...
Alhamdulillah

Dah lepas dari AZAB PRESENTATION so let's focus on FINAL EXAM !!!







Saturday, 22 March 2014

Garnier Fruit Energy

Saturday, March 22, 2014 2 Comments
Assalamualaikum

You'lls sendiri tahukan I'olls ni suka buat review produk dah menjadi lumrah lah kene review benda baru btw baru-baru ni.. kulit muka Ieka agak menarik bila kiri kanan muncul jerawat yang tidak diundang dan yang paling menyedihkan facial dah nak habiss !!! pehh terpaksa menahan geram melihat ketulan jerawat yang minta dipicit , digigit dan ditampar **tampar tak okeng --" lepastu pulak muka menjadi hitam manis semenjak main panas jerebu ni memang muka ku bersinar bagai kilauan emas hehehe ...

So na dijadikan cerita haritu jejalan cari facial laa ingatkan na pakai yang sama tapi terjumpa facial kejinggaan tanpa membuang masa aku terus ambil


// sumber pakcik google \\

I'olls sendiri tak pasti ini lastest punya ke cmna ? tapi i'olss tak kesah i'olls nak jugak buat review pasal ni ..

btw garnier ni bagus untuk muka korang yang sangat bermasalah dengan jerawat so boleh guna btw bau dia pun boleh tahan manis rasa macam nak chewing jee benda alaaaa ni naseb baik facial muka ehehe ..





Thursday, 20 March 2014

Baucer Buku Dan Final Exam !!

Thursday, March 20, 2014 5 Comments
Assalamualaikum

Sebenarnya ini cerita minggu lepas tetapi disebabkan line tidak dapat memberi kerjasama maka saya mengambil keputusan untuk meng-update entry-nya pada harini **jangan copycat ayat SPM ni ehehe .. ok kita tukar informal pulak , btw minggu lepas dengan berbsar hatinya Ieka mengambil baucer buku benilai RM250 dan juga kad diskaun siswa tanpa segan silunya .. 


me "letmee think what should i buy? novel? external disk or something else?"

haha woahh woahhh sumpah Ieka akan gunakan sebaik mungkin , setakat novel tu Ieka mampu beli dengan duit sendiri ... Kad diskaun tu yang menarik !!! dan dan apa yang korang patut tahu Ieka still belum guna baucer buku tu **siapa pandai bodek Ieka in sha allah hehehe :p.. 

Okay kita tutup cerita pasal baucer buku sekarang makin kemuncak dengan tarikh keramat
final exam .. Ada laa dalam dua minggu lagi disebabkan taknak takut sangat so biarlah dinding menjadi pembakar semangat yang mutlak ...


btw Ieka malu nak tunjuk tempat belajar sendiri .. tengok lah banyak sangat contengan daripada akak akak sem lepas ... nampak tak sticky note yang ta berapa nak note sangat tu , benda tu boleh memotivasikan kita tau , yelah contoh korang baru jee nak tengok cerita korea sekali korang terpandang dekat dinding tu ada sticky note yang mengingatkan soal study masa tu korang shut down lappy and then terus study hahahha XD poyossss lebih niii ...

yang paling penting Ieka tengah frust tahap menongeng 180 darjah sebab study week tak ada !!! hmmm ... tak dapat eden nak melepaskan gian balik Jaybeeee ,, naseb badan kan ? btw wish me luck okayyy ??



Buat Kepala by Mat Luthfi

Thursday, March 20, 2014 2 Comments
Assalamualaikum

Fuhh isu #MH370 masih lagi tidak lekang dek kaca tv **ceceh ayat SPM gituu.. Okengg before terlambat congratulations for all batch 96' bagi yang gagal takpe dek , peluang banyak lagi .. Oh yeayy tajuk utama btw tadi masa balik kelas saje lalu di Youtube ,, and then Ieka terjumpa video Mat Luthfi ....




Bagi sesiapa yang belum tengok , Ieka sarankan korang tengok tauu .. Video ni memang terbaik dengan isu sekarang ..

"Masa kecik-kecik dulu kita belajaq bercakap. Bila besaq kita kena belajaq diam pulak" -MatLuthfi-



Saturday, 15 March 2014

Bomoh MH370

Saturday, March 15, 2014 1 Comments
Assalamualaikum

Ingatkan dah habis pasal hot issue ni rupa-rupanya bertambah parah ..
siap buat app .. 
Btw tatau apa funct app ni ?



//sumber facebook\\