Semberani Part 1 & 2


Assalamualaikum



Apa itu semberani? Apa keistimewaan semberani ni? 

Baiklah kau orang sekalian malam ini Ieka nak share something tatau sama ada kau orang pernah layan ke tak video ini tetapi bagi siapa belum tengok jom kita layan. Actually video ini dah lama 10 bulan yang lepas memang best!!

Terbitan : Ustaz Kreatif Malaysia & Prisma Creative Media (PCM)
GenreSilent Movie, Fantasy, Sains Fiksye, Cinta Islamik


SEMBERANI PART 1 - SINOPSIS & VIDEO

SEMBERANI atau nama lain baginya adalah besi berani dalam bahasa inggerisnya magnet adalah sebuah filem pendek yang menampilkan watak seorang pemuda Fanatik dengan SEMBERANI. Perkara itu menyebabkan pemuda ini sehingga dia menjadikan SEMBERANI sebagai alat untuk mendapatkan cinta pandang pertama. Tetapi segalanya dengan kuasa Allah, Ratu hidupnya bukanlah cinta berasaskan kuasa SEMBERANI. Watak yang ditampilkan seorang pemuda dan Dua orang srikandi. Segalanya bermula apabila dia melalui sebuah pondok yang penuh dengan kenangan lalunya.




SEMBERANI PART 1 - SINOPSIS & VIDEO (SAMBUNGAN PART 1)

MAGNET menjadi senjata utama dalam menarik perhatian bidadari idaman hati. Namun, Athif gagal dalam memiliki malah sebaliknya, dijauhi Izyan. Tanpa Athif sedar ada insan yang sentiasa memerhati iaitu Ayu. Pelbagai dugaan & rintangan yang dihadapi, namun tetap berharap keajaiban TAKDIR dari Illahi. Apakah bisa cinta Athif sesuci cinta Agung antara Saidina Ali dan Puteri baginda, Saidatina Fatimah? Biarpun memendam rasa JODOH tetap menjadi milik mereka. Berjayakah Athif dalam memiliki cinta bidadarinya?



Apa macam ada best kah? 



0 orang komen :