HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Friday, 25 September 2015

Review Joho : Kilang Bateri Joho



Assalamualaikum




So Hello semua kita bertemu kembali dalam Travelog - Review Joho
Kali ini Ieka nak bawak readers yang berada di dalam negeri Johor ataupun diluar negeri Johor untuk singgah sebentar di Kilang Bateri..


Haaa Kilang Bateri? Pergi tengok bateri ke? Ada apa dekat sana?

Sabar! Sabar! Sabar! Ieka tahu korang semua excited nak tahu.. Baiklah Ieka nak cerita serba sedikit mengenai Kilang Bateri ini..

"Dulu asalnya memang kilang bateri Eveready tetapi telah diubah suai menjadi tempat yang unik untuk pendatang dari dalam negeri Johor mahupu luar negeri.. Tempat yang unik ini diubah suai menjadi tempat makan dan shopping.."

Dapat tak? Hehehe by the way Ieka dah pergi tiga kali dan kali ketiga ini dapat gambar full suasana di dalam kilang bateri tersebut dan jom cuci mata..






 Ieka datang sini sebab Ieka suka makan ice cream gulung dia ..


Chococip Mint & Kinder Buenno

Last but not least nak payung gambar sendiri "jangan cakap Ieka tak umbrella"




Baiklah kepada sesiapa teringin sangat nak pergi korang boleh rujuk alamat di bawah ..

Jalan Tampoi, Kawasan Perindustrian Tampoi, Johor Bahru, Johor, Malaysia

Bagi yang terlepas dengan Travelog - Review Joho boleh klik dekat backlink tadi ataupun korang boleh pergi di bahagian "Travelog.." ok?


p/s : Kalau dah sampai sini jangan lupa kabo yaa hehehe




4 comments:

amira faqihah said...

unik nya kedai ni,cantik!

Sham Stallion said...

Geram btol pergi kat sini nak beli bateri diorg xde jual plak..Grr!!

Ieka Farhana said...

@Sham Stallion bateri apa tu nak beli? haha XD

Ahmad Salam said...

bestnye..