HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Friday, 18 September 2015

Umrah : Masjid An-Nabawi [Gambar]



Assalamualaikum kalian


Sebenarnya Ieka tengah pusing mencari idea yang makin hari makin kehausan idea mungkin akibat faktor umur kot hehehe.. Pusing punya pusing Ieka pun tengoklah desktop mungkin ada cerita menarik ke nak kongsi dengan kau orang. Yass!!! Jumpa juga cerita yang nak cerita dengan kau orang, actually cerita dah lapok sebab cerita 4 bulan lepas, sekarang baru ada masa nak update dan baru terhegeh-hegeh bukak gambar-gambar lama.

Baiklah 4 bulan yang lepas Ieka dan family menunaikan ibadah umrah pertama (wajib), alhamdulillah syukur terhadap kudrat illahi kami diberi kesempatan untuk menjadi tetamu mereka. Ieka mengambil agensi Andalusia dan seminggu sekali menghadirkan diri dalam kursus Umrah sampailah tiba masa nyaa (31 Mei 2015) due date kena flight away ke Jeddah. Bertolak pukul 2 petang waktu Malaysia dan sampai Jeddah pun 5 petang macam tuhlah dan buat pengetahuan semua dorang punya masa cuma lambat lima jam dengan malaysia, kalau malaysia siang sana malam. Baiklah Ieka skip perjalanan menuju ke Madinah, sebenarnya tak pernah terlintas difikiran pun akan menjejakkan kaki di sana. 

Entry pada malam ini Ieka cuma nak share gambar Masjid An-Nabawi.. Korang layan dulu gambar di bawah yang mana Ieka nak cerita nanti Ieka selitkan..



Di luar masjid An-Nabawi


Ketika melawat Raudah itu Makan Rasulullah SAW dengan sahabat baginda (Umar Al-Khattab dan Abu Bakar As-Siddiq)

Masa ni camera dekat ayah so kebanyakkan gambar di jemaah lelaki sahaja..


Suasana dalam Masjid



Selepas waktu Asar kubah masjid buka macam korang tengok dalam tv ini Ieka tengok secara live ..



Macam yang kau orang tengok dalam tv payung terbuka tertutup cuma Ieka tak sempat nak tengok payung tu buka tutup tahu-tahu dah buka tahu-tahu dah tutup hehehe..

  
bila malam menjelang ..

Last but not least



p/s : Minta maaf untuk entry yang ini sebab Ieka kena ingat balik apa berlaku sebelum, semasa dan selepas. InsyaAllah entry selepas ini mungkin Ieka akan cerita pengalaman di sana dan bagi Ieka masa hahaha...

4 comments:

ejulz said...

untung dah jejak kaki di sana..

Jemput singgah k..

Entry terkini "Aperture Squad Artwork"




amira faqihah said...

untung muda muda dah dpt jejak sana :)

Mia Liana said...

bestnya gi umrah...

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^)

Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

- Mia Liana -

ejulz said...

teringin nak g sana..

Selamat berhujung minggu. Jemput singgah k..

Entry terkini:
1. "Gudluck Sutra Dana - Lantai Cilik Musim Ke-3"
2. "Aperture Squad Artwork"
3. "1st GiveAway by Ciktaman"
4. "Segmen Blogwalking Bersama KisahPondokKecil"
5. "Aneh!! Sebiji telur ada 2 kuning telur.."