Wordless Wednesday #19 - Situasi Ibu-Ibu Sedang Hamil



Assalamualaikum







Haipppp sebelum kau orang sambung baca entri hari ini, tajuk dia rasa dah mengancamkan? Ieka bagi warning awal-awal jangan fikir bukan-bukan. So kepada bakal-bakal ibu atau sudah menjadi jom kita melihat kartun ni yang Ieka jumpa dalam facebook.


#1 - Tidak boleh membongkok untuk mengambil barang jatuh atau pakai kasut. Kekadang kaki pun tak nampak dilindung dek perut.




#2 - Kaki dan tangan bengkak, hilang kaki tirus, jari runcing.




#3 - Bilik air jadi tempat paling kerap dikunjungi, kekadang rasa macam tak sempat sampai.




#4 - Sensitif. Boleh menangis kerana tak dapat makan kek coklat di kedai favourite.




#5 - Bila baby aktif rasa dia macam bergulung dalam perut.




#6 - Perut terlebih besar orang asyik kata dapat bayi kembar.




#7 - Posisi apa sekalipun tetap tak boleh tidur, jeles tengok encik husband dekat sebelah tidur lena.




#8 - Tetiba terasa perut tegang dan keras, aduh apa baby buat dalam perut mama ni.





Wahh macam-macam situasi ibu-ibu sedang hamil ni. Ieka share akan datang dah kahwin bolehlah baca entri lama-lama dan nanti mesti monolog sendiri


Eh gatalnya aku masa ni belum kahwin dah sibuk-sibuk taip entri macam ni hehehehe

3 orang komen :

YieN said...

Hahaha! Betul.. Alhamdulillah dah pernah merasa semua tu 2 kali dah n nakkkk merasa lagi, hahaha~~

Melissa Muklis said...

comelnyaaa katun tuu.. hahaha gitu eh rasanya kalau preggy.. memang macam-macam XD

Nabila Syifa said...

cute situation..