HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Sunday, 15 May 2016

Kreatif Bersama Mr DIY Sempena Cuti Piala FA


Assalamualaikum


Memandangkan hari ini Johor cuti sempena kemenangan Piala FA jadi Ieka mengambil kesempatan untuk keluar merayap sambil mencari idea kreatif. Idea kreatif? Nak tahu apa dia?

Jom kita shopping bersama



Siapa suka shopping dekat sini? Angkat tangan sikit Ieka nak tengok (macam nampak) seriously kalau siapa dah masuk kedai ni confirm taknak keluar sebab memacam ada selain Mr. DIY, ada dua lagi kedai yang Ieka suka masuk dan kalau dah masuk confirm taknak keluar ..









Tahu tak sebab apa suka shopping di antara ketiga-tiga kedai ni? Sebabnya kita dapat barang-barang yang pelik + comel lepastu jadi rambang mata taktahu nak beli apa, Ieka kalau dah lalu dekat kawasan yang ada jual earphone, sangkut baju, atau alat tulis mesti duduk lama-lama dan paling penting kena pergi sorang-sorang kalau dengan orang mesti sakit kaki menunggu.




Jadi ada apa dalam beg tu? Jom kita selongkar!!


Ieka beli 3 benda yang selebihnya ibu + ayah punya barang ..

Korang nampak tak Ieka beli tempat penyangkut yang ada words "LOVE" actually Ieka beli untuk gantung earphone, headphone etc dekat situ hahahahaha. Second korang nampak tak kotak tu? Normally perempuan suka beli brooch tudung, harini beli 10 brooch esok lusa tinggal 1 yang lagi 9 entah hilang kemana. So kepada yang ada habit mcmtuh silalah sediakan satu kotak khas untuk brooch sahaja. And lastly korang nampak tak yang black board tu? Esokkan 16 Mei 2016 dan esok hari guru, sempena hari guru esok Ieka nak bagi pulut kuning dan untuk hiasan Ieka beli black board tu lain dari lain sikit kan? Nak tahu macamana hiasan tu, insyaAllah esok Ieka akan review lagi.


p/s : Korang kalau masuk kedai mcmni korang suka beli barang apa atau saja-saja cuci mata?






5 comments:

PeRdU cINta said...

Kak PC kalau masuk MR DIY akan timbul masalah...masalah rambang mata sebab semua best..hehehe..

sofie adie said...

Kalau saya kedaai camni kebih suka cuci mata je..heheheheh

Ieka Farhana said...

@PeRdU cINta sama laa kita kak PC yang tak tahannya bila ada niat nak membeli hehe

Ieka Farhana said...

@sofie adie cuci mata? bagus nanti mata sofie jadi sihat hahaha XD

Nabila Syifa said...

slalu g cuci mata je..kadang cari colouring book untuk budak2