HOME ABOUT ME TUTORIAL & TIPS TRAVELOG NOVELIST

Saturday, 6 August 2016

Experience Dengan Padi


Assalamualaikum


Makin hari kalau dibiarkan akan jadi tempat pembiakan sarang labah-labah dan nyamuk kan? Jadi sebelum dia terus merebak ke seluruh tempat, kita terus mengambil  tindakan untuk mengatasinya hehehe. 

Baiklah minggu lepas balik dari Johor terus singgah beraya rumah classmate seangkatan housemate yang duduk area sawah padi. Ika akui sebagai orang selatan bila nampak sawah padi dia agak teruja sikit berbanding dengan orang biasa tengok dan beberapa kali juga datang rumah dia tapi tak kesempatan nak pergi bendang.

Masa beraya rumah dia tu, tetiba one of my classmate kata "Wehh korang jom ambil dekat sawah.." dia ni pun sama mcm aku sebab kitaorang orang Joho memang susah nak jumpa sawah hahahaha dan kitaorang pun terus masuk ke sawah dengan perasaan gembira (eng korang cubalah imagine juga hahaha)


Bila dah masuk sawah kau tahu apa rasanyaa happy dohhh 




(monolog sendiri : kalau baring atas sawah ni waktu malam mesti dapat tgok bintang ehe..)



(itu bukan orang-orang yang dekat sawah padi tapi orang-orang yang esaited ambil gambar hahaha..)



(bila kau curious nak tahu padi tu macam mana rasa dia hahahaha... tu tengah menikmatilaa :p)

Bila kau dah sampai tengah bendang mulalah nak buat kerja gila (terpengaruh drama engkoo) "weh aku selalu tengok drama kalau orang bercinta jee mesti panjat longkang dekat sawah.." sebenarnya orang sana panggil palong then kawan Ika terus cari palong tu tapi tak jumpa pulak mana tempat dia nak naik jadi takpelah yang penting Ika dapat rasa padi tu macam mana hehehe..


Last but not least ini bukan Kedah tapi dekat Sg  Besar Selangor hahahaha..







4 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

sawah padi mmg tenang ja tngok. nnti dtg la rumah sy. blakang rumah ja sawah padi. hijau ja skrng.. :)

amira faqihah said...

hoho ingatkan kedah tadii,rupanya selangor jaa

Ieka Farhana said...

@Busyra Bt Takiyudin woahh mesti best bila tengah menghijau

Ieka Farhana said...

@amira faqihah haah selangor jea hehehe