Follow Ieka @IekaFarhana

Tuesday, 14 November 2017

Review : Lifebuuk Photobook

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Sepatah dua kata :-Ieka cuba mencari idea untuk meng-update blog dari semasa ke semasa dalam masa yang sama Ieka terasa kekok sebab dah lama tak main dengan blog. Anyway wish me luck....

Cerita dia begini....

One day masa Ieka tengah scroll twitter terjumpa some of tweets yang menarik perhatian. Serious sumpah lawa tak pernah Ieka jumpa album ala ala kawaii macamni...


and then Ieka terus like bagi memudahkan apa yang Ieka nak cari...

Kebetulan one of my friend nak berpindah jadi Ieka mati akal seketika.. nak bagi apa? sambil menggaru kepala yang tak gatal. Tetiba teringat pasal Lifebuuk, apa lagi Ieka terus search google LifeBuuk.com dan ramai bagi feedback puas hati jadi Ieka terus install di playstore btw korang boleh download apps LifeBuuk 

Bagi Android user boleh cari di playstore manakala bagi Iphone user korang bolehlah download di apple store..




Berita baik lagi, bagi pengguna desktop windows bolehlah download software LifeBuuk, available untuk Windows 8 ke atas.

Haa jangan jadi macamni pulak



Back to our topic...

Dah siap download? Apalagi jom godeh-godeh



Gambar 1 - Bila dimana korang buka jee apps LifeBuuk dia akan keluar package setiap sebuah LifeBuuk yang kita nak... Untuk makluman semua dengan membuat satu LifeBuuk yang berharga RM28 free shipping bagi Semenanjung Malaysia kalau lebih dari 1 dia caj RM 7 manakala bagi Sabah dan Sarawak dia akan caj RM 13. 

Kemudia bawah tu ada Promo Code if korang rajin godeh website LifeBuuk dia akan bagi Promo Code jadi korang bolehlaa try apply tapi sayangnya Ieka terlepas, Promo Code haritu 11/11/17. Then kita pergi ke titik tiga di bahagian atas.

Gambar 2 - Tab menu memudahkan kerja korang, Ieka terang satu-satu dengan ringkas.
LifeBuuk Draft - Dekat situ bolehlah start Photobook korang, untuk makluman semua, started dengan tajuk album kemudian boleh pilih gambar di dalam henfon ataupun Facebook atau juga Instagram dan korang juga boleh edit gambar korang (rotate, text, orientation) sebelum Ieka terlupa korang boleh upload hanya 50 gambar sahaja dengan harga RM 28.


My Account - Dekat my account pulak ofkoslah ada korang punya detailed (name, address, no tel & email) 
Status/Reprint - Status macam korang nak tengok order korang dah takat mana and dia akan update tracking no dengan service provider. Reprint pula contoh korang order satu tapi tetiba nak tambah lagi satu so korang boleh reprint semula. Kalau korang punya dah siap, dia akan tukar status kepada "Order Completed".


kalau tak faham juga dekat tab menu ada instructions dan lagi satu cara pembayaran nak buat macam mana? sama ada korang boleh bayar melalui maybank2u atau credt card, tak silap Ieka maybank2u jee kot dia terima Ieka pun dah lupa hehehe.

Setakat ini sahaja nanti dah sampai Ieka buat entry lain pula, kalau tak faham boleh tanya dan jangan takut tak makan orang pun...

Tak lupa juga Ieka nak jemput korang baca "fanfic" kpop di Wattpad boleh cari di bahagian Novelista



Jumpa di lain entry



No comments: