Follow Ieka @IekaFarhana

Tuesday, 5 December 2017

Review : Lifebuuk Photobook [Last Part]


Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Maaf buat tertunggu lama-lama lepastu kena private blog lagi... tetiba serabut pulak tengok pink sana pink sini jadi ambil masa nak edit semula... Korang suka baju (template) sekarang atau yang lama (pink di mana-mana)?

Ingat tak Ieka ada post entry pasal Review : Lifebuuk Photobook (bukan banyak mana pun Ieka update :p) dan Ieka dah janji after dah sampai photobook Ieka akan buat second entry kan? Haaa inilah Ieka nak cerita....

1. Berapa lama Lifebuuk akan mengambil masa?


Selepas sahaja korang hantar dan bayar dia akan mengambil masa selama 5 - 10 hari waktu berkerja, kemudian dia akan update status terkini Lifebuuk korang samaada melalui apps atau email. 

contoh : dia akan update tracking no dan service provider



contoh : Lifebuuk team akan menghantar email kepada kita.



2. Bagaimana dengan kualiti gambar?

Mereka menggunakan the latest FUJIFILM photo-printing technology untuk print gambar korang yang cantik meletups ala-ala diva gituhh.

3. Berapa besar size Lifebuuk?
Mereka menggunakan size 4R dan dia sangat perfect untuk di-frame. COMEL lotehh jee Lifebuuk ni...





macam Ieka bagitau dalam entry lepas, korang diberi 3 pilihan cover jadi korang pilihlah salah satu sayangnya bulan nov punya cover macam kebudakan hahaha tapi sumpah comel..



Ingat tak title yang korang sebelum nak upload photo tu? nanti title korang akan di letak bahagian tepi buku. Nak letak title panjang pun tak pe janji jangan buat karangan SPM sudah ahaha..







Kualiti gambar memang tip top laaa padahal ambil gambar pakai handphone jee sekali print macam gambar guna dslr... lagi satu jangan memalu kalau ada gambar selfiee/wefieee jugak boleh buat satu Lifebuuk...


nampak tak Ieka point dekat mana? Okay tadi Ieka ada bagitau korang boleh frame kan jadi dekat (tangan tu) korang boleh koyak dan terus masuk dalam frame...


itu sahaja untuk entry kali ini, insyaallah Ieka akan comeback lagi hhahahaha...

p/s: gambar konvo yang banyak-banyak haritu boleh laaa buat satu photobook...


3 comments:

amira faqihah said...

OMO comelnya ! first time dgr pasal lifebook ni

amira faqihah said...

comelnya lifeebook tu first time dgr!

Ieka Farhana said...

@amira faqihah memang comel + sesuai nak bagi hadiah dekat orang